Bahan-bahan:
2 tin buah pic
1 ikat pisang emas
Aiskrim vanila
Sos vanila
Bahan-bahan untuk
'crumble':
500 gm tepung
500 gm mentega
200 gm oats
Gula secukup rasa
500 gm mentega
200 gm oats
Gula secukup rasa
Cara menyediakan:
1. Pic
dipotong dadu.
2. Pisang emas dipotong dadu.
3. Gaul tepung dan mentega.
4. Kemudian di dalam bekas berasingan, campurkan oats dan gula.
5. Apabila tepung dan mentega sudah sebati, masukkan ke dalam campuran oats tadi.
6. Gaul bahan-bahan 'crumble' ini hingga sebati.
7. Masukkan pic dan pisang dalam acuan pembakar.
8. Masukkan pula bahan-bahan 'crumble' tadi di atasnya.
9. Bakar pada suhu 180 darjah Selsius selama 25 minit.
10. Hiaskan dengan aiskrim vanila serta sos vanila di atas crumble ini.
2. Pisang emas dipotong dadu.
3. Gaul tepung dan mentega.
4. Kemudian di dalam bekas berasingan, campurkan oats dan gula.
5. Apabila tepung dan mentega sudah sebati, masukkan ke dalam campuran oats tadi.
6. Gaul bahan-bahan 'crumble' ini hingga sebati.
7. Masukkan pic dan pisang dalam acuan pembakar.
8. Masukkan pula bahan-bahan 'crumble' tadi di atasnya.
9. Bakar pada suhu 180 darjah Selsius selama 25 minit.
10. Hiaskan dengan aiskrim vanila serta sos vanila di atas crumble ini.
No comments:
Post a Comment